رایانش ابری

اتوماسیون تولید: رایانش ابری در صنایع تولیدی

ظهور تکنولوژی و پیشرفت در مهندسی منجر به انقلابی در بخش تولید شده است. با حرکت به سمت دیجیتالی شدن و رشد سریع زیرساخت‌های دیجیتال، جای تعجب نیست که صنایع بیشتر و بیشتری از مزایای فناوری نوآورانه بهره‌مند شوند. رایانش ابری به ما این امکان را می‌دهد که فرآیندهای عملیاتی را مجازی‌سازی کنیم، وظایف را ساده کنیم و به صورتی امن وارد عصر جدیدی شویم. صنعت تولید در حال حاضر از نظر پذیرش تکتولوژی ابری از سایر صنایع پیشی گرفته است. با استفاده از اتوماسیون تولید، شرکت‌ها می‌توانند در زمان و تلاش صرفه‌جویی کنند و در عین حال خطاهای انسانی را به شدت کاهش دهند. حدود 32 درصد از بخش تولید را می‌توان به عنوان "پیشتازان ابری" طبقه‌بندی کرد. یکی از قوی‌ترین نیروهای محرک در نوسازی بخش تولید، علاقه به سیستم‌های اتوماسیون بوده است. طبق آمار Statista، انتظار می‌رود اندازه بازار جهانی اتوماسیون صنعتی در سال 2025 به 265 میلیارد دلار افزایش یابد .

اتوماسیون تولید چیست؟

اتوماسیون تولید چیزی نیست جز اتوماسیون فرآیند تولید. این فرآیند ساده و کارآمد است. اتوماسیون تولید از نرم‌افزار یا اتوماسیون ماشینی برای انجام فرآیندهای دستی در یک خط برای تولید یک محصول فیزیکی بدون دخالت انسان استفاده می‌کند. این شامل پردازش، مونتاژ، بازرسی، مدیریت موجودی و تکنیک‌های برنامه‌ریزی تولید است.

اتوماسیون فرآیندها در تولید معمولاً با ترکیبی از ترس و هیجان همراه است. در حالی که فناوری‌های نوآورانه می‌تواند برای ساده کردن وظایف هیجان‌انگیز باشد، در عین حال می‌توان این نگرانی را داشت که ماشین‌های خودکار جایگزین نیروی کار انسانی شوند. در حالی که فرآیندهای خودکار معمولاً برای انسان به تنهایی یکنواخت، خسته‌کننده یا ناایمن هستند، اما این ماشین‌های خودکار می‌توانند وزنه‌های سنگین‌تری را بلند کنند، سریع کار کنند و از انسان‌ها در مقابل اتفاقات خطرناک محافظت کنند.

نمونه‌های صنعتی از اتوماسیون در فرآیند تولید

به طور طبیعی، اتوماسیون در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی در عصر دیجیتال به شدت افزایش یافته است. شرکت‌های بیشتری به دنبال انواع مختلف اتوماسیون برای ساده کردن عملیات، افزایش بهره‌وری و ایجاد تفاوتی ملموس در صنعت برای کارگران و مشتریان هستند. فدراسیون بین‌المللی رباتیک گزارش داده است که در حال حاضر حدود 3.5 میلیون ربات صنعتی در سراسر جهان در حال فعالیت هستند. برخی از صنایع تولیدی اصلی که تا کنون از اتوماسیون فرآیند رباتیک بهره برده‌اند عبارتند از:

  • صنعت خودرو: اتوماسیون در ساخت خودرو احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌های اتوماسیون در بخش تولید است. Technavio پیش‌بینی کرده است که سهم بازار اتوماسیون در صنعت خودرو تا سال 2026 به میزان 1.95 میلیارد دلار رشد خواهد کرد. ساخت خودرو نیازمند کار بسیار سخت، جابجایی قطعات سنگین و رعایت جنبه‌های فنی خصوصاً با ظهور اتومبیل‌های الکتریکی است. اتوماسیون می‌تواند با ارائه راه حل در فرآیندهای جوشکاری، پرداخت، مونتاژ و سایر فرآیندها به ساده‌سازی خطوط مونتاژ کمک کند. برخی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی که در بازار اتوماسیون فعالیت می‌کنند عبارتند از: فورد، جنرال موتورز، مرسدس بنز و بی‌ام‌و.
  • تولید قطعات الکترونیکی: تولید لوازم الکترونیکی در عصر حاضر فرآیندی چالش‌برانگیز است. جنبه‌های فنی پیچیده، طراحی و ساخت مدارهای با ابعاد بسیار کوچک و پیچیده را برای انسان دشوار می‌کند. اتوماسیون می‌تواند برای ساده کردن عملیات و افزایش تولید قطعات الکترونیکی برای بازار رو به رشد موثر باشد. همچنین اتوماسیون در جنبه‌های دیگر تولید مانند تست کیفیت، مونتاژ، حمل و نقل قطعات حساس و موارد دیگر به انسان کمک می‌کند. نمونه‌هایی از شرکت‌های الکترونیکی خودکار عبارتند از: Emerson Electric Co.، Pegatron، Quanta،Siemens و Wistron.
  • صنایع غذایی: از آنجایی که تولید مواد غذایی با سلامتی انسان گره خورده است، از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و فرآیند تولید غذا و نوشیدنی باید به شدت بهینه و دقیق باشد. تولید مواد غذایی برای مصرف‌کنندگان نیازمند تعهد به پروتکل‌های ایمنی مواد غذایی و بسته‌بندی کارآمد است. عملکرد خودکارسازی در صنعت تولید شامل برچسب زدن، انباشتن و بسته‌بندی می‌شود. نمونه‌هایی از شرکت‌های خودکار صنایع غذایی عبارتند از: Nestle، Sysco Corporation و Cargill.
  • پشتیبانی و لجستیک: وجود شرکت‌های لجستیک برای حفظ زنجیره تامین و هموارسازی اجرای فرآیند تولید همه صنایع ضروری است. اتوماسیون ارائه خدمات و کالاها شامل یافتن راه‌هایی برای ارائه سریع‌تر، ارزان‌تر و کارآمدتر است. همچنین وجود اتوماسیون در این بخش به مدیریت موجودی شرکت‌ها از تولیدکنندگان و مشتریان خود برای توسعه، تولید و تحویل محصولات کمک می‌کند. نمونه‌هایی از شرکت‌های لجستیک که از اتوماسیون استفاده می‌کنند عبارتند از: Daifuku، KION Group، Locus Robotics Corp.، Dematic و Honeywell International Inc.

موارد استفاده از اتوماسیون در تولید

پیاده‌سازی RPA یا اتوماسیون فرآیند رباتیک، برای اکثر برندهای در حال رشد و تثبیت شده مفهوم جدیدی نیست. اتوماسیون در تولید همیشه یک عنصر کلیدی برای تولید نتایج بهتر در مدت زمان کوتاه‌تر بوده است. به گفته مدیوم، یک تولیدکننده پیشرو روبات در ژاپن به نام FANUC از روبات‌های صنعتی خودکار خود برای ایجاد بیش از 22000 ربات جدید در ماه برای مشتریانی مانند اپل، تسلا و سایر شرکت‌ها استفاده می‌کند.

تسلا با راه‌اندازی خط تولید خودروهای الکتریکی خود، اتوماسیون را به سطوح جدیدی ارتقا داده است. ایلان ماسک، مالک این شرکت، روی یک استراتژی تولید کاملاً خودکار برنامه‌ریزی کرده است. فراتر از این، ماسک از محاسبات ابری و هوش مصنوعی برای حفظ خودروهای خودران خود استفاده می‌کند.

مزایای استفاده از اتوماسیون تولید

با اتوماسیون فرآیند، شرکت‌ها از مجموعه‌ای از مزایا برخوردار می‌شوند. برخی از مزایای اصلی اتوماسیون در تولید عبارتند از:

  • افزایش بهره‌وری: دلیل اصلی استفاده از اتوماسیون فرآیند، تولید کارآمد است. فرآیندهای خودکار باعث صرفه‌جویی در زمان تولید و انرژی شده و در عین حال میزان تولید و سرعت پردازش را افزایش می‌دهد. این ماشین‌ها می‌توانند با سرعت بسیار بالاتر و با خطای کمتری کار کنند.
  • صرفه‌جویی در هزینه: بهره‌گیری از اتوماسیون در تولید، هزینه‌های یک شرکت را کاهش می‌دهد. در حالی که اتوماسیون نتایج کارآمدی را رقم می‌زند، هزینه‌های نیروی کار، هدر رفتن مواد اولیه تولید و خطر خرابی در حین و بعد از مرحله تولید را نیز کاهش می‌دهد.
  • کنترل کیفیت: کیفیت محصول یکی از دغدغه‌های اصلی هر سازنده‌ای است. اگر کیفیت تولید پایین باشد، کل شرکت متضرر می‌شود. با اتوماسیون، تقریباً تمام خطوط تولید از بالاترین کیفیت برخوردار خواهند بود. پردازش رباتیک و خودکار، خروجی ثابت و قابل اعتماد را در هر مرحله از تولید تضمین می‌کند.
  • افزایش ایمنی: تولید می‌تواند مانند یک چاقوی دو لبه عمل کند و از نگاهی دیگر، صنعتی خطرناک باشد. اکثر کارگران کارخانه‌ها به طور دائم جان خود را در معرض خطر قرار می‌دهند تا در محیط‌های کاری خطرناک و بسیار ناایمن کار کنند. استفاده از اتوماسیون فرآیند رباتیک در تولید، ایمنی بالایی را برای نیروی کار تضمین می‌کند. بلند کردن اجسام سنگین، جابجایی و یا حمل مواد شیمیایی خطرناک یا کارهای خسته‌کننده همگی توسط ربات‌ها قابل انجام است.
  • جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها: هر شرکت تولیدی برای محاسبه هزینه‌ها و بهبود فرآیندهای خود به بازخورد و داده‌ها متکی است. اتوماسیون همچنین برآورد سطوح موجودی، جمع‌آوری داده‌ها و تولید گزارش‌های تجزیه و تحلیل را آسان‌تر می‌کند.
  • بهینه‌سازی نیروی کار: نیروی کار می‌تواند نتایج بهتری را با کمک سیستم‌های خودکار ایجاد کند. این ماشین‌ها به‌ جای جایگزینی مشاغل انسانی، کارها را آسان‌تر کرده و حفظ، رضایت و عملکرد کارگران را بهبود می‌بخشند.

آینده اتوماسیون در بخش تولید

هنگام در نظر گرفتن آینده اتوماسیون در تولید، باید در نظر داشت که چگونه فناوری‌های نوآورانه مسیر گذشته تا به حال ما را تغییر داده‌اند. با ظهور هر فناوری جدید، ما به طور مستمر در حال رقابت جهت پیشروی و ماندن در نوک قله هستیم. برخی از چشم‌گیرترین فناوری‌هایی را که به پیشرفت اتوماسیون در تولید کمک کرده‌اند، عبارتند از:

  • ربات‌های مشارکتی (Cobot): این دسته از ماشین‌ها، ربات‌های فیزیکی هستند که به نیروی انسانی موجود در خط تولید کمک می‌کنند. در حالی که یک نیروی کار متخصص انسانی وظایف پیچیده‌تر و فشرده‌تر را انجام می‌دهد، ربات‌های مشارکتی مسئولیت کارهای تکراری‌تر و ساده‌تر را بر عهده دارند. انتظار می‌رود ارزش بازار کوبات‌ها تا سال 2027 به 7.5 میلیارد دلار برسد. برخی از کوبات‌های موفقی که در حال حاضر استفاده می‌شوند عبارتند از:Comau برای کارخانه‌های هوشمند،Singrow برای کشاورزی، UR20 برای فضاهای صنعتی کوچک و Bossa Nova Robotics برای خرده‌فروشی.
  • یادگیری ماشین و هوش مصنوعی: با افزایش محبوبیت و استفاده از هوش مصنوعی، بخش تولید خودکار می‌تواند از کمک آن برای تولید نتایج بهتر استفاده کند. به گفتهDeloitte ، 93 درصد از شرکت‌ها در حال حاضر معتقدند که هوش مصنوعی یک "فناوری محوری برای رشد و نوآوری" در تولید خواهد بود. هوش مصنوعی با کاربردهای پیشرفته و در حال تحول خود می‌تواند برای ایجاد اتوماسیون هوشمند بسیار مهم باشد. با هوش مصنوعی، اتوماسیون تولید می‌تواند:
    • خطاها را تشخیص دهد.
    • الگوها را به سرعت شناسایی کند.
    • پیشنهاد بهبود دهد
    • وظایف پیچیده را درک کند.
  • اینترنت اشیا: اینترنت اشیا (IoT) شبکه‌ای در حال رشد از دستگاه‌هایی است که داده‌ها را جمع‌آوری و به اشتراک می‌گذارند. همگام با رشد خود، اینترنت اشیا می‌تواند با ارائه قدرت پردازش هوشمند و دیجیتالی‌سازی پیشرفته برای اتوماسیون تولید موثر باشد. تحقیقات نشان داده است که پیش‌بینی می‌شود سهم بازار تولید اینترنت اشیا تا سال 2025 به 53.8 میلیارد دلار افزایش یابد. هارلی دیویدسون یکی از شرکت‌هایی است که از اینترنت اشیا برای پیکربندی مجدد تولید و بهبود چیدمان امکانات تولید خود استفاده کرده و زمان تولید را کاهش داده است. به عنوان مثال مدت زمان تولید یک موتور در این شرکت از حدود 3 هفته به 6 ساعت کاهش یافته است. اینترنت اشیا می‌تواند به تولید خودکار از طریق موارد زیر کمک کند:
    • اتصال دستگاه‌ها و حس‌گرها برای تبادل سریع‌تر داده‌ها.
    • ارائه زمان‌بندی در زمان واقعی تولید.
    • تولید گزارش بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده برای بهبود بهره‌وری.
  • چاپ سه بعدی : پرینت سه بعدی یک فرم تولید افزودنی مبتنی بر نرم‌افزار است که می‌تواند محصولات فیزیکی را با گذاشتن لایه‌های متوالی مواد و ترکیب آنها تولید کند. در حالی که برخی از مردم نگران این هستند که این تکنولوژی می‌تواند به طور کامل جایگزین تولید فعلی شود، اما در حقیقت می‌تواند به عنوان ابزاری در فرآیند تولید خودکار مفید باشد. برخی از شرکت‌هایی که از پرینت سه بعدی برای تولید استفاده می‌کنند عبارتند از: Volkswagen وL'Oreal.
  • ربات های متحرک مستقل: این ربات‌ها از دسته ماشین‌هایی هستند که به طور مستقل عمل کرده و در عین حال مسیر خود را در محیط‌های کنترل نشده بدون نیاز به داشتن اطلاعاتی در مورد مسیرهای ثابت و یا از قبل تعیین نشده پیدا می‌کنند. این ربات‌ها برای افزایش انعطاف‌پذیری و مهارت‌های راهبری هوشمند شناخته شده‌اند. آنها می‌توانند با استفاده از دوربین‌ها، حس‌گرها، اسکنرهای لیزری و نرم‌افزارهای پیچیده برای ساختن نقشه، نقش بزرگی در تولید خودکار داشته باشند. این دسته از ماشین‌ها برای پیشبرد موارد زیر مفید هستند:
    • حمل و نقل مواد یا اجسام سنگین.
    • انجام وظایف تکراری.
    • شناسایی و اجتناب از موانع.
    • تضمین جریان تولید
  • واقعیت مجازی و افزوده: واقعیت مجازی یک فناوری جدید و چشم‌گیر است که جهان را در طوفان خود فرو برده است. برای صنعت تولید خودکار، واقعیت مجازی می‌تواند به آموزش و توسعه کمک کند تا به نیروی کار کمک کند تا مهارت‌های خود را بدون هیچ خطری به کار گیرند. شرکت فورد استفاده از واقعیت مجازی را با همکاری با شرکت بوش برای ارائه ابزار آموزشی جدید واقعیت مجازی (VR) به تکنسین‌ها با موفقیت به انجام رساند. این شرکت اظهار داشت که راه حل آموزش واقعیت مجازی در مورد فناوری‌های جدیدی است که باعث افزایش کارایی می‌شود. جف می، مدیر عملیات بوش، گفت که «با بهبود فرآیند تشخیص، تکنسین‌ها می‌توانند تعمیرات را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند». سایر شرکت‌هایی که از واقعیت مجازی برای بهبود قابلیت‌های تولید استفاده کردند عبارتند از: جنرال الکتریک و لاک هد مارتین .
  • بهره وری انرژی و پایداری: استفاده از اتوماسیون در تولید، برای تولید پایدار بسیار مهم است. با استفاده از ماشین‌های خودکار، ضایعات ناشی از تولید به شدت کاهش یافته و فشار وارد شده به محیط زیست کاهش چشم‌گیری می‌یابد. فرآیندهای بسیار کارآمد، منعطف و ساده همچنین به این معنی است که از منابع انرژی کمتری برای تولید استفاده می‌شود و ردپای کربن در فرآیند تولید کاهش می‌یابد. برخی از راه‌هایی که کسب‌وکارهای توسعه دهنده تکنولوژی‌های خودکارسازی توسط آنها پایداری را بهبود می‌بخشند عبارتند از:
  • نیاز به گرمایش کمتر توسط ماشین‌های تولیدی.
  • هدر رفتن کمتر منابع.
  • کاهش زمان چرخه تولید به معنای مصرف انرژی کمتر.
  • نیاز به فضای کاری کمتر توسط ربات‌های خط تولید.

نتیجه گیری

اتوماسیون در تولید روشی بسیار کاربردی برای ساده‌سازی فرآیندها و خطوط تولید در صنایع مختلف است. همانطور که در عصر مدرن حاضر پیش می‌رویم، باید با تلفیق فناوری‌های نوآورانه با زندگی روزمره خود شیوه کار، زندگی و خلق محصولات جدید در آینده را ارتقا دهیم.

مقالات

پشت دریاها شهری است...